Onze leden variëren in leeftijd tussen plm. 60 en 93(!) jaar. Een gezellige club dames en ook zes heren, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Voorafgaand aan de repetities doen we een warming up en werken aan ademhalingstechniek. In de pauze van de repetities drinken we gezamenlijk koffie en kunnen we  even lekker ontspannen en nieuwtjes uitwisselen met elkaar.

Onze leden variëren in leeftijd tussen plm. 60 en 93(!) jaar. Een gezellige club dames en ook zes heren, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Voorafgaand aan de repetities doen we een warming up en werken aan ademhalingstechniek. In de pauze van de repetities drinken we gezamenlijk koffie en kunnen we even lekker ontspannen en nieuwtjes uitwisselen met elkaar.

Catharina Bonsel heeft al meer dan 30 jaar ervaring als dirigente en zij is al vanaf het begin in 1998 aan het koor verbonden. Catharina leidt verschillende prijswinnende koren in en rond Amsterdam.

Het koor is in 1998 opgericht door Lijs Sternheim. Zij werd hierbij indertijd ondersteund door het Flevohuis en de meeste leden toen waren ook bewoners van de Flevoflats (die zich boven het Flevohuis en het huidige dienstencentrum Flevopoort bevinden). In 2008 is het Flevokoor, zoals het tot dan toe heette, zelfstandig geworden en in de Stichting Zeeburg Zingt omgedoopt. In de loop der jaren zijn er veel nieuwe leden uit andere delen van Amsterdam-Oost bij het koor gekomen.

Sinds kort prijzen wij ons gelukkig met Dineke Klinkenberg. Zij heeft al eens eerder akte de présance gegeven als invalster voor Josée de Koning, die ons helaas deze zomer voor het laatste begeleidde. Dineke is een oude bekende van Catharina met wie zij veel heeft samengewerkt.

Het bestuur bestaat uit:
Marijke van Dalen, voorzitter.
Diny Teekman, secretaris.
Tineke Nieuwboer, penningmeester.
Aleida Kiers, publiciteit

Deel deze pagina